WAT JE UITDAGING OOK IS

Challenge accepted!
Svensson heeft voor iedere teler een oplossing.

Als teler wil je maximaal licht op het gewas én maximaal energie besparen. De kas optimaal isoleren én een gelijk kasklimaat. Telen onder LED zonder hoge buistemperaturen én een actief gewas. In deze uitdagende tijd, waarin onze energievoorziening en de wereldmarkt onder druk staan, is dat een bijzondere opgave. Hoe krijg je dat toch voor elkaar?

Svensson is hierbij jouw partner. Onze jarenlange productontwikkeling, data-analyses en de continue drive om te streven naar het perfecte kasklimaat, hebben ervoor gezorgd dat Svensson de kennis en ervaring heeft om elke uitdaging aan te pakken. De klimaatexperts van Svensson helpen je graag en hebben een antwoord op (bijna) al je uitdagingen!

Geef ons je uitdaging!

Foto Bart1x

WAT JE UITDAGING OOK IS

Maximaal licht op het
gewas én maximaal
energie besparen?

Door een optimale vochtdoorlatendheid, hoge energiebesparing en hoge lichttransmissie is Luxous Light FR het ideale scherm om ’s nachts en overdag de schermen gesloten te houden. Zo ontstaat een stabiele temperatuur, wordt er energie bespaard én blijft het risico op ziektes minimaal. Dit scherm is gemaakt van innovatieve materialen en vouwt op tot een kleiner pakket waardoor gewassen meer licht krijgen als het niet wordt gebruikt.

• Een innovatief scherm, speciaal ontwikkeld voor de groenteteelt
  • Licht en soepel voor een klein pakket in de kas
  • Vertrouwde Luxous kwaliteit en Svensson garantie
  • Gemaakt van vlamvertragende materialen die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen

Klimaatexpert: Bart Bakker

WAT JE UITDAGING OOK IS

Maximaal isoleren én
een gelijk kasklimaat?

Maximaal isoleren, het is één van de hoogste prioriteiten van telers. De uitdaging is om tegelijkertijd ook te zorgen voor een gelijk kasklimaat. Svensson adviseur Hugo heeft de oplossing: “Een tweede Luxous klimaatscherm is nodig om maximaal te kunnen isoleren; dankzij de vochtdoorlatende eigenschappen ervan kun je het, samen met het eerste scherm, lang gesloten houden. We zien nog steeds telers die kieren om vocht kwijt te raken, maar hierdoor creëer je een koude stroom en dus een ongelijk klimaat. Dit is op te lossen door boven het doek te luchten, desgewenst samen met een Climaflow ontvochtingingsinstallatie.”

Het perfecte kasklimaat is een uitdaging. Met onze adviesdienst Climate House zetten we de volgende stap op het gebied van klimaatbeheersing en komen we tot het beste klimaat voor jouw gewas.

Klimaatexpert: Hugo Plaisier

Foto Hugo1x
Foto Joris1x

WAT JE UITDAGING OOK IS

Meer schermuren
mét een hogere
productie per m2?

In kassen waarin relatief veel wordt geschermd, kan door condensvorming aan de onderkant van het scherm 7-8% licht verloren gaan, waardoor de groei van het gewas wordt benadeeld. Door een innovatieve technologie worden bij Luxous 1147 H2no FR condensdruppels omgezet in een waterfilm waardoor lichtverlies wordt voorkomen. Dat biedt de mogelijkheid het scherm overdag langer gesloten te houden en kan er dus ook meer energie worden bespaard. Hiermee is Luxous 1147 FR H2no de volgende stap naar maximaal licht voor het gewas en minimale stookkosten.

• Ideaal voor teelten met een hoge gewasverdamping waar veel overdag wordt geschermd
  • Energiebesparing en lichttransmissie in droge toestand identiek aan Luxous 1147 FR
  • Vertrouwde Luxous kwaliteit en Svensson garantie
  • Gemaakt van vlamvertragende materialen die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen

Klimaatexpert: Joris Vermonden

WAT JE UITDAGING OOK IS

Telen onder LED zonder hoge buistemperaturen
én een actief gewas?

De Luxous 1147 FR is het meest transparante energiebesparende klimaatscherm op de markt. Dit premium scherm geeft maximaal licht in combinatie met een hoge energiebesparing en een optimale vochtdoorlatendheid. Het resultaat: een beter groeiklimaat, meer schermuren overdag en een aanzienlijke energiebesparing. Luxous 1147 FR wordt met name gebruikt in intensief verwarmde teelt en steeds vaker gecombineerd met een zonweringsscherm of een tweede Luxous.

• Energie besparen én een maximale productie dankzij de hoge lichttransmissie
  • Minder kans op gewasbeschadiging door een betere beheersing van de luchtvochtigheid
  • Maximale lichttransmissie bij open schermen door de kleine pakketomvang
  • Gemaakt van vlamvertragende materialen die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen

Klimaatexpert: Ton Habraken

Foto Ton1x

LUXOUS SCHERMEN

Ontdek alle voordelen van de Luxous familie.

De hoge lichtdoorlatendheid, uitzonderlijke kwaliteit, én de aanzienlijke energiebesparing maken de Luxous hét beste energiebesparende klimaatscherm voor de glastuinbouw, voor dag én nacht. Het juiste gebruik van (dubbele) Luxous schermen draagt bij aan verbeterde plantbalansen en sluit dan ook perfect aan bij het Plant Empowerment principe. De afgelopen jaren zijn er nieuwe Luxous innovaties gelanceerd, waardoor we nu met trots kunnen zeggen dat wij voor iedere teler een passende Luxous oplossing hebben. Voor iedere teler een Luxous!

Compleet overzicht Luxous FR

Luxous-1147

Luxous 1147 H2no FR

ClimaFlow beeld1x

C L I  M  A F LO W

Grow with the flow.

Met ClimaFlow kunnen telers hun klimaatschermen gesloten houden, zo benutten ze alle voordelen van de klimaatschermen en creëren ze het beste klimaat voor het gewas.

Het ClimaFlow System brengt verse lucht van boven het scherm naar de teeltruimte en deze lucht wordt vervolgens door de hele kas gecirculeerd. Deze luchtstromen voorkomen de ophoping van vocht, zodat er een actief, gezonder microklimaat ontstaat rond het gewas en een uniform kasklimaat. Daarnaast verbetert de constante luchtstroom de werkomstandigheden en draagt het bij aan een gezondere en veiligere werkomgeving.

Vragen?

Graag helpen we je bij het maken van de juiste keuze
specifiek voor jouw gewas.
Aarzel niet en neem contact met ons op.